Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Понад 200 людей побачили роботи жінок з ветеранської спільноти. В укритті, під час святкування Дня міста Бахмут.

12 вересня ми показали виставку колажів проєкту «Там, де починаюсь Я». Це його фінальна крапка.
Ми планували масштабну подію на відкритому просторі. Безпекова ситуація змусила переорієнтуватися, і День міста Бахмут став тією нагодою, коли колажі побачили саме ті, для кого вони важливі.
Такі зараз часи. Але було по-справжньому тепло і щемливо.
Бахмуту 455 років. І місто є там, де його люди.
За цими роботами кілька місяців спільної роботи. Фокус-групи, де жінки вперше говорили вголос про те, про що зазвичай мовчать. Шість творчих лабораторій травмочутливого колажування. 100 учасниць з ветеранської спільноти, більшість з яких приходила зі словами «я не знаю як показати, те що відчуваю», і створювали шедеври, які ми обов'язкоко оцифруємо і покажемо в наступних постах.
Сталося саме те, заради чого все задумувалося.
До експозиції підходили жінки, чоловіки, цілі родини. Роздивлялися роботи, ставили питання, говорили про тему.
Після локації «Стіна переосмислення» люди створювали власну «Стрічку свого життя»: обирали свою головну роль і назву фільму про себе. І забирали стрічку додому, де вона ще довго нагадуватиме про цей день і про сценарій, який людина обрала для себе сама.
Ось як це працює. Особиста історія однієї жінки, показана в колажі, стає розмовою для сотень людей.
Дякуємо кожній учасниці за сміливість показати свою роботу іншим.
Дякуємо нашій мисткині Ользі Чикало і психологині Юлії Ромашко.
Дякуємо бахмутянам за довіру і за вміння святкувати за будь-яких обставин
Виставка мобільна. Якщо ви працюєте з ветеранською спільнотою у своїй громаді і хочете показати ці роботи у себе, напишіть нам у повідомлення.
Виставка колажів відбулася за підтримки і на запрошення Бахмутська міська рада.
Проєкт реалізовується в межах співпраці Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та ГО «Асоціація Амбасадорок України» за підтримки Норвегії. Думки, погляди та рекомендації, викладені в цій ініціативі належать авторам/-кам і не обов’язково відображають офіційну політику чи позицію UNFPA, ГО «Асоціація Амбасадорок України» або Норвегії.
Контактна особа: Алёна Зикеева
050 213 9679, Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript