Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
«Нікотин = наркотики». Для дітей-сиріт соцгуртожитку (м.Дружківка) про тютюн.

Про небезпеку тютюну, його шкоду для здоров'я, страшні наслідки куріння розповідають і попереджають ще зі шкільних лав. Смертельна доза нікотину складає 20-25 цигарок. Курець не гине тому, що така доза вводиться поступово, не в один прийом, але протягом 30 років він викурює приблизно 20000 цигарок, кожна з яких завдає невиправної шкоди здоров'ю.

Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням відзначається у всьому світі 31 травня за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров'я з 1987 року. У цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції.

Щорічно не залишаються у боці від цих заходів і у соцгуртожитку для дітей-сиріт. І є результат! Завдяки постійній і наполегливій роботі з тими, хто курить, у соцгуртожитку протягом минулого року кинули згубну звичку клієнт і працівник закладу. Сподіваємось, що здоровий спосіб життя стане нормою для всіх мешканців соцгуртожитку.

Цього року, спільно з Дружківським міським відділом з питань пробації у міській бібліотеці імені Лесі Українки 31 травня сироти взяли участь у соціально-виховному заході «В обіймах табачного диму».

Працівники бібліотеки познайомили присутніх з історією виникнення тютюну та інформацією про його негативний вплив на здоров’я людини. Учасники заходу переглянули документальні відеофільми: «Правда про паління» та «Як роблять цигарки», ознайомились з літературою книжкової виставки «Дихай вільно без цигарки». Проведено ігрову програму «Профілактика тютюнопаління».

Наприкінці заходу громадська організація «Перемога. Дружківка» надала благодійну допомогу сиротам у вигляді харчових наборів, що викликало непідробну радість дітей.