Представництво Данської Ради у справах біженців (ДРБ) в Україні реалізує проект «Розширення можливостей залучення молоді в Донецькій області» в рамках міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри » (UCBI ІІ), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Проект включає провадження «Програми психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу закладів професійної освіти» у професійно-технічних закладах Донецької області.
До участі запрошуються представники Донецької області.
Дата проведення: 24-25 жовтня 2018 року.
Місце проведення: місто Святогірськ (Донецька область).
По завершенню учасники отримають сертифікат.
Заявку на участь у тренінгу заповнюйте за посиланням: https://goo.gl/forms/SF90odpW1nt25JWi1
Кінцевий термін подання заявок – 12:00, 21 вересня 2018 року.
Про результати конкурсу учасники будуть повідомлені 5 жовтня 2018 року.
На період навчання учасники забезпечуються місцем проживання, харчуванням, а також, за потреби, компенсується вартість проїзду.
Контактна особа: Мащенко Катерина, провідний спеціаліст програми соціально-правового захисту. Контакти: 050 885 88 05
Мета тренінгу
Формування методологічних і практичних знань щодо організації та проведення тренінгів з «Програми психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу закладів професійної освіти».
Важливим напрямком розвитку програми є розширення сфери застосування Програми і початок її впровадження у Молодіжних центрах Дніпропетровської, Луганської та Донецької областей.
У рамках проекту оголошується конкурс на участь у дводенному тренінгу з підготовки тренерів «Програми психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу закладів професійної освіти».
Завдання тренінгу
- Ознайомити учасників з матеріалами модулів для учнів, педагогів та батьків, особливостями їх застосування.
- Надати можливість практичного досвіду роботи з модулями.
- Отримати методичні рекомендації від тренерів за результатами практики.
До участі у конкурсі запрошуються:
- Учасники, що мають досвід молодіжної та тренерської роботи.
- Молодіжні працівники з високою мотивацією до участі в Програмі.
- Учасники, що готові впроваджувати Програму у своїй роботі з молоддю.
Програма складається з трьох модулів:
Модуль 1 .
Програма тренінгу психосоціальної підтримки учнів закладів професійної освіти.
Ключові теми: Важливі життєві навички. Як сказати «ні» у ситуації ризику. Розуміємо конфлікт. Події та почуття. Почуття та емоції. Хто Я? Який Я? На шляху до успіху. Команда. Здоров’я – мій скарб. Точка відліку.
Модуль 2.
Програма тренінгу психосоціальної підтримки педагогів закладів професійної освіти.
Ключові теми: Психосоціальне благополуччя та його складові. Способи підтримки психосоціального благополуччя педагогів. Способи відновлення та профілактики. Вигорання. Конфлікт. Підтримка психосоціального благополуччя учнів.
Модуль 3.
Програма психосоціальної підтримки батьків.
Ключові теми: Виклики та труднощі: ресурси для подолання. Ви та ваші діти: що та як? Почуття та емоції. |