Третій рік поспіль у соцгуртожитку для дітей-сиріт проводився «тиждень здоров’я», який був присвячений збереженню здоров’я клієнтів і співробітників, підвищенню медичної обізнаності та культурі відношення до свого організму.
З 22 по 26 липня поточного року, в рамках проведення «тижня здоров’я», клієнтам і працівникам доводили інформацію про правила поведінки в спекотне літо та засоби захисту від перегріву, про артеріальну гіпертензію та способи вимірювання тиску, про гепатит С, шкоду здоров’ю від вживання алкогольних напоїв та наркотичних засобів, тютюнопаління тощо. Розроблені до заходів матеріали у вигляді пам’яток і буклетів стали у нагоді при проведенні інформаційної роботи.
Протягом тижня проводилось вимірювання тиску клієнтам і співробітникам, велись спостереження, за результатами яких декому з них рекомендовано звернення до сімейного лікаря.
Окрім теоретичних знань, з клієнтам були відпрацьовані практичні навички у вигляді ворк-шопу з вимірювання тиску, завдяки якому вони навчились правильному вдяганню манжети, намацуванню пульсу перед вимірюванням, аускультації тонів серця тощо. Клієнти дізналися, що граничні норми тиску для здорової людини у віці молодше 65 років для верхнього тиску повинен бути у межах 120-129. Нижній тиск повинен триматися у межах 80.
До всесвітнього дня боротьби з гепатитом, в рамках «тижня здоров’я», підготовлено інформаційний буклет «Гепатит С», який розповсюджено під час проведення інформаційної години щодо профілактики та запобігання хвороб печінки.
|