Цьогорічний Всесвітній день психічного здоров'я проходить під патронатом Всесвітньої організації охорони здоров'я, Міжнародної асоціації запобігання самогубствам та Міжнародної організації, що опікується Глобальним психічним здоров'ям.
Цього року увага Всесвітнього дня психічного здоров'я прикута до теми профілактики самогубств. Як зазначають у ВООЗ, щороку понад 800 тис. чоловік вмирають в результаті самогубства, або один випадок смерті кожні 40 секунд. Окрім того, за останні 45 років показники самогубств зросли у всьому світі на 60%.
До дня всесвітнього психічного здоров'я у комунальній установі «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги» психологом центру Валевською С.С. було проведено семінар на тему: «Профілактика вигорання та вториної травматизації серед допомагоючих у сфері психічного здоров’я. Застосування групового протоколу ЕMDR J-tep.». Метою семінару було активізувати знання і досвід клієнтів ДОЦСПД стосовно поліпшення психологічного самопочуття в складний психоемоційний період та вміння надавати допомогу іншим.
Під час проведення семінару клієнти центру дуже активно ставили питання, обговорювали важливі для кожного теми. |