Здоров’я – це єдиний засіб, який дає людині можливість досягти реалізації всіх закладених у ній від народження талантів і здібностей. Відповідальне ставлення до свого здоров’я, його підтримка та профілактика хворіб – це своєрідна філософія життя, корисна навичка, яку необхідно розвивати.
Однією із соціальних послуг, що надають отримувачам послуг у Соцгуртожитку, є соціально-медична послуга, яку гарантує Закон України «Про соціальні послуги», що передбачає консультування щодо запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів особи, збереження, підтримку та охорону її здоров’я, здійснення профілактичних, лікувально-оздоровчих заходів, працетерапію. Приділяючи багато уваги профілактиці захворювань серед клієнтів, правилам здорового способу життя, інформуючи їх щодо можливих розладів, Соцгуртожиток все ж таки стикається з реальними розладами здоров’я серед хлопців. І коли виникає потреба у ліках на допомогу приходять благодійники, бо отримувачі послуг не завжди мають можливість самостійно придбати необхідні ліки.
Цього разу, вже не вперше, благодійний фонд «Здорова нація. Донецька область» надав благодійну допомогу сиротам, у вигляді препарату із Франції, який використовують з метою профілактики та пом’якшення перебігу запальних захворювань шлунку і кишечнику.
Благодійні організації та окремі благодійники, до яких звертається по допомогу Соцгуртожиток, підтримують сиріт у їх прагненні до збереження здоров’я.
Здорова нація – здорова Україна. |