Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
«Донецький обласний центр соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями» відзначили всесвітній день інвалідів під гаслом «Ми всі різні, але права у нас рівні»

Щорічно 3 грудня в усьому світі відзначають День інваліда - міжнародний захід, спрямований на привернення уваги до інтеграції інвалідів в життя суспільства. Ця подія не обійшла стороною і «Донецький обласний центр соціальної та психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями». Офіційно дата проведення була проголошена Генеральною Асамблеєю ООН в 1992 році.  Цілі, заради яких цей день був проголошений, - повне і рівне дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства.

Проведення Міжнародного дня інваліда націлено на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав і благополуччя, вивчення переваг, які суспільство отримує від участі інвалідів у соціальному і культурному житті.

Що таке здоров'я?  Що означають слова «особлива дитина», «діти з обмеженими можливостями здоров'я», «інвалід»?  Чи треба берегти своє здоров'я і здоров'я оточуючих?  Що потрібно робити, щоб бути здоровим?  Що таке здоровий спосіб життя? На ці та інші питання гості, які завітали до Центру реабілітації, змоги найти відповіді подивившись концертну програму, яку підготували клієнти реабілітаційного центру.

Хлопці та дівчата показали невеличку виставу, якою спонукали бути дружніми, терплячими та вказали на індивідуальність кожної людини. У програмі також були пісні, вірші, веселі танці.

Завершилося свято гучними оплесками, гарним настроєм та частуванням ласощами з теплим чаєм у компанії друзів.