Комунальна установа «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації» є спеціалізованим закладом соціального захисту, в якому на добровільних засадах тимчасово перебувають особи, які пройшли курс лікування залежності від наркотичних засобів чи психотропних речовин у закладах охорони здоров’я та потребують отримання соціальних послуг з урахуванням їх потреб і принципу забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок.
Під час карантину (COVID-19) заклад перевів усі тренінги та семінари з батьками і рідними клієнтів на online заходи. Програма центру включає індивідуальні бесіди, діалоги, ситуативні практикуми, тренінги, інтерактивні проекти тощо. Заплановано до кінця року проведення online тренінгів і семінарів через платформу ZOOM, Skype. Програма подолання залежності включає в себе, компоненти освіти по питанням залежності від психоактивних речовин, созалежності, дає уявлення про сім’ю як систему, передбачає тренінги освоєння навичок здорових взаємовідносин в сім’ї на основі поваги інших, вчить способам реагування(почуття), вираження любові до дітей і другим членам сім’ї, прищеплювання духовно-моральних цінностей.
Всім бажаючим долучитися та взяти участь у програмі тренінгів додаємо план проведення online тренінгів(семінарів): Тренінг 1 «Співзалежність. Рятівник потопає сам» Основна ідея: розкриття проявлення співзалежністі, що характеризується глибоким проникненням і сильною емоційною, соціальною або навіть фізичною залежністю від іншої людини. Метою даного тренінгу є надання кроків на шляху до одужання-це здорова відстороненість, ставитися простіше, перестати бути жертвою, прийняти дійсність, вчитися відчувати власні почуття. Тренінг розрахований на 4 години. Проведення : серпень 2020 14.08.2020 з 16:30-18:30 15.08.2020 з 15:00-17:00
Тренінг 2 «Сім’я та сімейні цінності» Основна ідея: розкрити цінність сім’ї та сімейні традиції, що сприяють збереження здоров’я. З’ясувати роль клієнта у сім’ї. Метою даного тренінгу є усвідомити важливість значення сімейних цінностей. Сім’я як духовна фортеця, головний осередок суспільства. Тренінг розрахований на 3 години. Проведення: жовтень 2020 16.10.2020 з 16:00-17:30 17.10.2020 з 17:00-18:30
Тренінг 3 «Профілактика зриву» Основна ідея : фактори наркотизації і захисний механізм у профілактиці. Надання повної освідченості щодо наркотичних речовин та наслідків їх вживання. Своєчасна підтримка. Метою даного тренінгу є профілактика як основний напрямок боротьби з наркозалежністю та профілактики і боротьби зі СНІДом. Тренінг розрахований на 3 години. Проведення: грудень 2020 11.12.2020 з 16:00-17:30 12.12.2020 з 17:00-18:30 Для отримання детальної інформації, а також для запису на тренінг прохання звертатися за телефоном: +38(050)667 06 84 – черговий адміністратор. А також ще можливо ознайомитися з програмою Центра, умовами зарахування на сайті: https://centrreab.dn.ua/ Електронна пошта:
Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript
|