Світ навколо нас стрімко змінюється. Неправильний вибір освітнього закладу і професії – це помилки ціною в частину, а іноді і в ціле життя. Страхи, недооцінка або переоцінка себе, упередження – це внутрішній світ багатьох старшокласників.
Все частіше учні 9-11 класів, ставлять собі запитання: «Як правильно обрати майбутню професію, яка не тільки фінансово забезпечить подальше життя, а й буде приносити справжнє задоволення?». Вибір професії – одне з найважливіших рішень в житті людини, від якого залежить, як складеться в подальшому життя взагалі. Професія визначить у майбутньому і соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту.
23 березня Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром було розпочато профорієнтаційне заняття з вихованцями центру СОЦСР "Смарагдове місто" 9 – 11 класів міста Святогірськ. Підлітки ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу-Можу-Треба», детально розібрали її складові «Хочу-Можу-Треба», з цікавістю пройшли тестування за методикою ДДО Є.О.Клімова та прийняли активну участь в інтерактивній вправі «Аркуш мети». |