З 13 по 15 серпня на Блакитних озерах Лиманської територіальної громади пройшов 13 туристичний зліт «Ювеналія». Зліт організований громадською організацією «Асоціація молоді ПрАТ НКМЗ» за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та Обласного центру туризму і краєзнавства. Зліт відвідала заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.
Як зазначила пані Юлія вона вже вдруге відвідала «Ювеналію», яка тринадцятий рік поспіль об’єднує представників трудової молоді, підприємств та установ нашої області. Я знаю, що цього року у нас є гості з Харківської та Запорізької областей, а це означає, що географія заходу розширюється, і ми можемо сподіватися, що колись «Ювеналія» стане всеукраїнським туристичним зльотом на теренах Донецької області.
Донецька облдержадміністрація вже 7 років підтримує проведення цього туристичного зльоту. У 2021 році на проведення «Ювеналії» з обласного бюджету було виділено 60 725,00 грн.
Вперше захід було проведено у 2009 році. У 2021 році зліт присвячено 30-річчю громадської організації «Асоціація молоді НКМЗ».
Головною метою заходу є популяризація спорту, здорового способу життя, активного відпочинку, культури здоров’я серед молоді, популяризація туризму та екологічного напрямку роботи у молодіжних організаціях.
Зліт представлений спортивним і спортивно-розважальним напрямками. У спортивному напрямку учасники демонструють та удосконалюють навички пішохідного туризму, спортивного орієнтування, проходять скелелазний стенд. У дисципліні «Турист-початківець» учасники демонструють та удосконалюють навички у розпалюванні багаття, стрільбі з лука, облаштування намету. До спортивно-розважального напрямку належить конкурс «Візитівка» (представлення команд), оформлення табору, конкурс туристичної пісні, кулінарний конкурс та риболовля.
|