3 грудня відбулося засідання круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування, впровадження нового 4-х тижневого сезонного меню, профілактики правопорушень та запобігання домашнім насильствам.
Участь у заході взяли Юлія Костюніна заступниця голови облдержадміністрації, Тамара Лук‘янчук радниця патронатної служби голови облдержадміністрації, Тетяна Сідашева директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Лілія Золкіна начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, Наталія Тимофеєва начальниця служби у справах дітей облдержадміністрації, Юрій Балаболка директор обласного центру соціальних служб, Андрій Бондаренко голова Покровської райдержадміністрації, Маргарита Ідрісова заступниця міського голови Покровської міської ради, Любов Воротинцева начальниця відділу освіти Покровської міської ради, представники Головного управління Держспоживслужби у Донецькій області, управління Державної служби якості освіти у Донецькій області, Головного управління Національної поліції в Донецькій області та представники 14 громад Покровського району.
Під час засідання було обговорено такі питання:
1. Про організацію в навчальних закладах області роботи щодо профілактики злочинності серед дітей та запобігання насильству і жорстокого поводження з ними.
1. Про функціонування служб у справах дітей у територіальних громадах області та здійснення ними влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних та наближених до сімейних форм виховання.
3. Про алгоритм дій щодо передачі матеріалів про факти вчинення домашнього насильства між органами, які співпрацюють на вказаному напрямі.
4. Про здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
5. Про реформування системи шкільного харчування у закладах загальної середньої освіти.
6. Про стан харчування в загальноосвітніх закладах Покровську та району за результатами лабораторних досліджень.
7. Про організацію харчування та впровадження реформи шкільного харчування в закладі.
8. Про популяризацію здорового харчування в закладі освіти.
9. Про важливість та особливості складання 4-х тижневого сезонного меню у закладах загальної середньої освіти.
|