105 років тому Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт абсолютно руйнує твердження російської пропаганди.
Соборність України - духовна консолідація всіх громадян держави, їх згуртованість незалежно від національності, об’єднання в одне державне ціле всіх українських територій та територіальна цілісність нашої держави. Саме тому звільнення від російського окупанта всіх українських земель є нашою спільною метою.
Наші воїни сповнені любов’ю до України, прагненням захищати рідну землю. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені у собі, справжні патріоти, які боронять нашу незалежність та незламно стоять за територіальну цілісність нашої землі.
До лав Збройних Сил України вступили й молодіжні працівники Донеччини, які з перших днів пішли захищати рідну землю від російської навал. Борис Гольцев, Андрій Кондратьєв та Ігор Зотов - це ті люди, які змінили професію заради Перемоги нашої держави.
До повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну вони працювали з молоддю, втілювали молодіжні проєкти, а сьогодні вони стоять на захисті нашої держави. Свідоме рішення стати військовими вони прийняли одразу, бо інакше і бути не могло.
Борис Гольцев, директор комунального закладу «Вугледарський міський молодіжний центр «МІКС» каже: «Я тут, тому що знаю: Україна - це держава українців, це НАШІ міста, села, НАША земля, НАШІ люди. І саме ми маємо її захищати, ніхто, крім нас, цього не буде робити. Але і ніхто не має тут господарювати, або вказувати нам, як це робити. Ми не раби, а нація вільних людей» - Борис Гольцев.
Керівник молодіжної платформи «Портал-Пошук» м. Мирноград Андрій Кондратьєв зазначає: «Я дуже люблю життя і практично все його присвятив вихованню дітей. Вірю в те, що лише вільна й освічена людина може бути щасливою. 24 лютого 2022 року я зробив свій вибір - став на захист своїх мрій, родини та Неньки України».
Ігор Зотов фахівець Донецького обласного дитячо-молодіжного центру ділиться: «Україна - це мій дім, іншого нема й не треба. Мені дуже важливо мати змогу розмовляти своєю мовою, на своїй землі, щоб мої рідні й друзі не боялися жити у своїй Україні. Врешті-решт, та московія всю історію до нас лізе, і зараз є всі шанси знищити цього політичного та культурного покруча».
День Соборності України – день, який символізує єдність територій України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі - єдиний народ, який не розділять ніякі штучно створені межі та окупанти.
Дякуємо нашим воїнам за мужність, силу волі, витривалість та бажаємо тим, хто захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави, скорішої Перемоги та янгола-охоронця, що своїми крилами вбереже їх від ворожих куль.
|