В USAID ми прагнемо залучати молодь до професій, які приносять користь не лише їм самим, але й суспільству! Ми профінансували 6-місячну комунікаційну кампанію, щоб заохотити студентів обирати «Громадське здоров’я» – спеціальність, що зробить світ безпечнішим та здоровішим.
Кампанія «Вартові громадського здоров’я», що реалізується за підтримки USAID, охопила понад 1,2 млн користувачів завдяки низці медіаплатформ. Дуже надихає те, що дедалі більше студентів в Україні обирають сферу громадського здоров’я. За даними Центру громадського здоровʼя МОЗ України, у 2024 році кількість інтернів-епідеміологів зросла на 45%, а кількість студентів, що вступили на бакалаврат за спеціальністю «Громадське здоров’я» збільшилася на 36,8% порівняно з 2023 роком.
Ці молоді люди отримають знання, які допоможуть Україні вирішувати складні питання, що постають у секторі охорони здоров’я, та краще захищати здоров’я українців. Вони поповнять кадровий потенціал в секторі охорони здоров’я України, який втратив персонал через переміщення та мобілізацію внаслідок війни Росії
|