Проєкт ЮНЕСКО разом із Voluntas за підтримки Японії об’єднав понад 100 підлітків із різних регіонів, аби дізнатися, які сенси мають найбільше значення для української молоді. Лілія Шкира, заступниця начальника управління молодіжної політики, зазначила, що збереження та відновлення психічного здоров’я молоді – один із ключових пріоритетів Міністерства молоді та спорту України, враховуючи виклики сьогодення. Також вона окреслила основні здобутки у цьому напрямку за 2024 рік та подякувала молоді за ініціативу проведення дослідження в рамках реалізації проєкту «LUMY-UA | Вивчення осмисленості у житті української молоді».
З’ясувати, як молодь відчуває осмисленість у своєму житті.
Виявити виклики, пов’язані з благополуччям, з якими стикається молодь під час війни.
Дослідження у цифрах:
- 23 100 + опитаної молоді;
- 130 учнів, які працювали у дослідницьких командах;
- 68 лідерів-дослідників серед учнів;
- 26 глибинних інтерв’ю;
- 6 фокус-груп.
Важливо, щоб кожен молодий українець мав доступ до якісної психологічної підтримки та безпечного простору для розвитку.
Отримані результати є важливим орієнтиром для розробки нових ініціатив підтримки молоді та впровадження ефективних рішень у сфері ментального здоров’я.
Разом ми працюємо над розвитком системної підтримки ментального здоров'я!
Результати дослідження буде опубліковано протягом місяця на офіційних ресурсах ЮНЕСКО.
|