Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
«Дотик підтримки»: Урок емпатії для родин Бахмутської громади

Напередодні Всесвітнього дня психічного здоров'я в Бахмутській громаді вже традиційно відбулася зустріч: опікуни/піклувальники та прийомні батьки спілкувалися з психологинею Юлією Макогон. Цей захід є результатом системної та плідної співпраці між Управлінням молодіжної політики та у справах дітей та Управлінням охорони здоров'я Бахмутської міської ради.
Тема зустрічі — «Дотик підтримки. Урок емпатії» — виявилася надзвичайно актуальною, адже її фокус спрямований на укріплення найважливішого: емоційного зв'язку в родині.
Головна мета полягала в тому, щоб сприяти емоційному зближенню дітей та дорослих через розвиток емпатії та покращення комунікації. Учасники не лише усвідомлювали важливість ментального здоров'я, а й опановували практичні навички взаємної підтримки в родині.
Юлія Макогон акцентувала увагу на конкретних практичних інструментах, що допоможуть дорослим та дітям навчитися краще розуміти власні емоції та почуття одне одного.
Зустріч поєднала теоретичний блок із практичними вправами, які допомогли учасникам безпосередньо відпрацювати навички співпереживання та активного слухання.