|

Без свого дому. З турботою про дітей, батьків, рідних, тварин. З втратами - матеріальними й духовними. Зі спогадами про життя, яке залишилося там, удома…
Жодна наша студія «Амбасадорки мирних змін» не обходиться без сліз. Бо за кожною історією - свій біль, свої втрати, свій шлях.
Сьогодні в Україні зареєстровано близько 4,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб. І ми розуміємо, що навіть ця цифра не може повністю передати масштаб людських доль, які змінила війна.
Але для мене надзвичайно важливо бачити інше: жінки ВПО поступово переходять від подолання власних криз до впливу на життя громад.
Саме таку мережу ми сьогодні формуємо. Мережу жінок, які спочатку повертають собі відчуття сили й спроможності впливати на власне життя, а потім починають змінювати життя приймаючих громад.
Учора я слухала ідеї їхніх проєктних ініціатив - і мені хотілося підтримати кожну. Бо за кожною ідеєю стоїть конкретна проблема, яку жінка вже не просто бачить, а готова вирішувати.
Я впевнена: наші нові Амбасадорки мирних змін зроблять свої активні кроки. І ці кроки допоможуть не лише їм самим, а й багатьом людям поруч.
Попереду багато роботи. Нові ініціативи. Адвокаційні кампанії. Діалог із владою та громадами. І головне - перетворення ідей на реальні зміни.
Дай Боже, щоб усе задумане стало реальністю. Ми це зможемо. Бо ми вже це робимо.
Мріємо. Віримо. Діємо.
Проєкт впроваджується Smarta громадська організація Смарта за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Women's Peace & Humanitarian Fund(WPHF), гнучкого та оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.
|